Executive coaching

Egy vállalat középpontjában a vezetői állnak. Elsősorban az ő iránymutatásuk, vezetői kvalitásaik határozzák meg azt, hogy a cég hogyan teljesít a folyamatosan élesedő piaci versenyben.

Executive (vezetői) coachként abban segítek ügyfeleimnek, hogy erősségeikre támaszkodva megoldják aktuális vezetői kihívásaikat, pozitív hatást gyakorolva saját és csapatuk motivációjára és teljesítményére, ezáltal hozzájárulva cégük eredményességéhez.

Az executive coach a vezetővel a szervezet kontextusában dolgozik együtt annak érdekében, hogy minél erősebb szinergia alakuljon ki az egyéni és szervezeti törekvések között, ezzel egyaránt szolgálva az üzleti eredményességet és az egyéni ambíciót, önkiteljesedést. A vezető személyes és szakmai céljait, teljesítményét összhangba hozza a vállalati jövőképpel, küldetéssel, értékrenddel és stratégiai célokkal.

Milyen lehetőségeknél, kihívásoknál érdemes executive coach támogatását igénybe venni?
• Vezetői jelenlét erősítése, hiteles vezetői stílus kialakítása
• Vezetői készségek, eszköztár fejlesztése
• Hatékony döntéshozatal támogatása
• Inspiráló jövőkép alkotása és kommunikálása
• Munka- vagy felelősségi kör váltás esetén a kezdeti időszak támogatása
• Hatékony, motivált és együttműködő csapatok építése
• Szervezeti változások támogatása, kommunikálása, elfogadtatása
• Hatékony konfliktuskezelés, win-win alapú együttműködés
• Hosszú távú célok kijelölése, stratégiai gondolkodás előmozdítása
• Személyes hatékonyság növelése, hatékony viselkedésminták kialakítása
• Kommunikáció, befolyásolóképesség fejlesztése

A folyamat egy három oldalú beszélgetéssel indul, ahol a coach, a leendő ügyfél és a folyamat szponzora (HR munkatárs vagy a közvetlen felettes) közösen megállapodik a célokban. A folyamat tematikája és módszertana a vezető, illetve a szervezet igényeihez igazodik.

A coach elgondolkodtató, a kiaknázatlan belső erőforrásokat és motivációt feltáró kérdésekkel segíti új meglátások, nézőpontok és mélyebb összefüggések felfedezését, melyek a vezetőt a pozitív változásokra ösztönözhetik. Mindez egy támogató, ámde kihívások elé állító és felelősségvállalásra ösztönző közegben történik annak érdekében, hogy az ügyfél a legtöbbet hozhassa ki önmagából.

A coaching nem elméleti, hanem gyakorlati műfaj, célja a tartós pozitív változás elősegítése és támogatása. A vezetőnek módja van a coaching ülések között a gyakorlatban is kipróbálni azokat az új viselkedésmódokat, kommunikációs megközelítéseket vagy egyéb változtatásokat amik a közös munka során felmerülnek.

A folyamat lezárása ismét egy három oldalú beszélgetés formájában történik, ahol a felek áttekintik az eredményeket, tapasztalatokat, esetenként megállapodnak további célokban. Fontos kiemelni, hogy az ügyfél és a coach között elhangzottak szigorúan bizalmasak, azokból csak annyi osztható meg, amennyit az ügyfél jónak lát.

“Eszter stabil és precíz, nyugodt megfontolt tempóban a maga állhatatos módján változást hoz az életedbe - ha te is akarod. Figyel az apró részletekre és jelentős tapasztalatával, éleslátásával segít megtalálni az utadat.”

Somogyi Krisztina, tanácsadó, coach

“Eszter segítségével jobban megismertem önmagamat illetve személyes vezetési stílusomat. Erősségeim tudatában jobban tudok a munkahelyemen érvényesülni és szakmai sikereket elérni.”

Puskás Dóra, Marketing igazgató, Mars Magyarország

Nagy találati pontosságú kérdései rendre önismeretre, mély elgondolkodásokra késztettek, és jól szolgálták, hogy határozottan haladjunk. Emberi érzékenysége nem hagyta elsikkadni a legapróbb részleteket sem, jó ötletei sokszor biztos mentőövet jelentettek a továbblépéshez. Csak ajánlani tudom!”

Képes Tibor, cégvezető Ecomissio Kft.

"Eszter minden alkalommal olyan kérdéseket tett fel, beszélgetést kezdeményezett, aminek köszönhetően önmagam jöttem rá a már-már evidens válaszra. Mindenképpen ajánlom multinacionális cégekhez, vezetők képzésére."

Bonifert Péter, Philip Morris Magyarország Kft. / Nemzetközi márkák termékmenedzser